اخلاق و موزه - معصومه رضوانی دهاقانی

متن زیر، ترجمۀ فصل سوم از کتاب اخلاق موزه نوشتۀ گری ادسون از انتشارات راتلج است. دانلود متن:اخلاق و موزه.pdf   اخلاق و موزه ترجمه: معصومه رضوانی دهاقانی[1] فصل سوم از کتاب «اخلاق موزه» نوشتۀ گری ادسون[2]   مسئولیت اخلاقی، مسئولیت شخصی است. یک گروه تا زمانی که اعضای آن، به طور شخصی (انفرادی) تصمیم گیرند، نمی‌تواند اخلاقی عمل کند. وقتی تک‌تک افراد اخلاقی عمل کنند، با همدیگر فعالیت گروهی …
ادامه مطلب

عقلانیت سیاسی موزه، تونی بنت - ترجمه ساجده (سارا) بیژنی‌کیا

عقلانیت سیاسی موزه - تونی بنت از کتاب «تولد موزه» ترجمه ساجده (سارا) بیژنی‌کیا این بخش از کتاب «تولد موزه» اثر تونی بنت، استاد جامعه‌شناسی و مطالعات فرهنگی، به آن جهت انتخاب و ترجمه شد تا پاسخی باشد به مطالبات فعالان حوزۀ فرهنگ و هنر که خواستار اعلام موضع موزه‌های جهان در خلال روزهای پرحادثۀ پاییز 1401 هستند. این پرسش که آیا موزه‌ها خود را مسئول واکنش به وقایع روز، اعم …
ادامه مطلب

بدن‌ها می‌آشوبند: بخش اول- خوانشی از هنر اعتراضیِ گیسوبُران

   منبع تصویر بدن‌ها می‌آشوبند: بخش اول خوانشی از هنر اعتراضیِ گیسوبُران ساجده بیژنی‌کیا- جواد کریمی جعفری   دریافت فایل: بدن‌ها می‌آشوبند-بخش اول-خوانشی از هنر اعتراضیِ گیسوبُران .pdf یکی از به‌یادماندنی‌ترین چیدمان‌هایی که به سال 1989 در نمایشگاه «انقلاب فرانسه و اروپا» در گران پالۀ پاریس برپا شد، مجسمه-کلاژ غول‌پیکری بود که از مجسمه‌های مثله‌شدۀ شاهان فرانسه ترکیب یافته بود: انگشتانی عظیم، دستی غول پیکر، سم اسب (قطعاتی از مجسمه‌های سوارۀ لویی …
ادامه مطلب

اخلاق- معصومه رضوانی دهاقانی

متن زیر، ترجمۀ فصل اول از کتاب اخلاق موزه نوشتۀ گری ادسون از انتشارات راتلج است. دانلود متن: اخلاق- معصومه رضوانی دهاقانی .pdf اخلاق[1] یکی از خدمات مهم نظریه اخلاقی[2] به عمل اخلاقی را می‌توان در مواردی مشاهده کرد که سردرگمی واقعی در مورد اعتبار ادعاهای متضاد، به وجود آمده باشد. اما بااین‌حال، این سردرگمی باید واقعی باشد. نباید تردید ذهن آدمی باشد که در پی یافتن راهی برای توجیه خود …
ادامه مطلب

نابهنگامی موزه‌‌ در سفرنامهٔ صادق هدایت به اصفهان- فرزاد مجد

نابهنگامی موزه‌‌ در سفرنامۀ صادق هدایت به اصفهان جستاری دربارۀ «وضعیت موزه‌ای» حاکم در سفرنامۀ اصفهان، نصفِ ‌جهان فرزاد مجد در میان آثار صادق هدایت، سفرنامۀ او به شهر اصفهان با عنوان «اصفهان، نصفِ جهان» چه از حیث کیفیت تالیف و چه از حیث مضامین و ترکیب درونی آن با دیگر آثار او تفاوت‌های بنیادی دارد. نکتۀ مهمی که هدایت را در سال ۱۳۰۹ عازم اصفهان و در پی آن نگارش این سفرنامه …
ادامه مطلب