اخلاق موزه (Museum Ethics) - معصومه رضوانی دهاقانی

تعدادی از تحولات جنبش موزه‌ای در طول چند سال گذشته موزه‌ها را مجبور به توجه بیشتر به مسائل اخلاقی کرده است. اعضای حرفه به‌صورت فزاینده‌ای به‌عنوان تشکیل‌دهنده یک جامعه اخلاقی در نظر گرفته می‌شوند. هر فردی در چنین جامعه‌ای باید احساس تعهد شخصی و همچنین مسئولیت‌پذیری نسبت به دیگران داشته باشد تا موفقیت اخلاقی را تضمین کند. این کتاب مفاهیم اخلاق را در حوزه عمل به‌طورجدی مطرح می‌کند.

اخلاق موزه عناصر نظری و عملی فلسفه رفتار را در ارتباط با مسائل مهم معاصر و موزه‌ها موردتوجه قرار می‌دهد. این بحث شامل تهیه صنایع‌دستی[1]، حقوق مردم بومی[2]، بازگشت[3]، سیاست نمایش[4]، حفاظت از اشیا[5] و نقش آموزش[6] و همچنین مدیریت روزانه یک موزه است. همه افراد فعال در امور موزه، چه نگهبان، چه‌ موزه‌دار و چه امین اموال، تعهد اخلاقی به حرفه موزه و مردم دارند. این کتاب به افراد حرفه‌ای و دانشجو این امکان را می‌دهد که به سمت جامعه موزه‌ای مسئولیت‌پذیرتر و پاسخگوتر حرکت کنند.

گری ادسون[7] مدیر برنامه آموزشی موزه مشهوری در دانشگاه فناوری تگزاس و مدرس دوره و همچنین مدیر اجرایی موزه بزرگ دانشگاه است. او سفرهای زیادی داشته و اخیراً کارگاه‌های آموزشی مرتبط با موزه را در اکوادور و پاراگوئه برگزار کرده است. او یکی از نویسندگان کتاب راهنمای موزه‌ها[8] (۱۹۹۴) و سردبیر بخش بین‌الملل آموزش موزه‌ها[9] (۱۹۹۵) است.

 

[1] -artifacts

[2] -rights of indigenous peoples

[3] -repatriation

[4] -politics of display

[5] -conservation of objects

[6] -role of education

[7] -Gary Edson

[8] -Handbook for Museums (1994)

[9] -International Directory of Museum Training (1995)

نوشته های اخیر

دسته بندی ها